Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Γιορτή των Ζευγάδων 2022 στο ξωκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους


Σε μια λιτή εκδήλωση λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργάνωσε την καθιερωμένη γιορτή των Ζευγάδων, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, στο γραφικό ξωκλήσι του Αγ.Χαραλάμπους στο Ίππειος. Η εκδήλωση,ξεκίνησε μετά τη θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό του Αγ.Προκοπίου. 
Ο ιερέας του χωριού, στο χώρο της εκδήλωσης, διάβασε τα ονόματα των ζευγάδων Ιππείου και Συκούντας,ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Σάλτας χαιρέτησε την εκδήλωση τονίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ο πολιτιστικός σύλλογος κρατάει τις παραδόσεις και συνεχίζει το έργο της διάδοσης των εθίμων και του λαϊκού πολιτισμού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου μαζί με το Δ.Σ καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιππείου Προκόπης Καρτάλης. 
O Πολιτιστικός Σύλλογος επίσης ευχαριστεί όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο προκειμένου για ακόμα μια φορά να πραγματοποιηθεί η Γιορτή των Ζευγάδων, καθώς και το ζαχαροπλαστείο "Τουλίπα" του Προκόπη Σαμαρά για τα κόλλυβα που πρόσφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου