Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Σύκου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Με μεγάλη επιτυχία  και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η  Γιορτή Σύκου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου Λέσβου "Αγιος Προκόπιος" για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χθες το απόγευμα, στο πάρκο Ιππείου.


Η γιορτή ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα με την έκθεση γλυκών από σύκα και τα οποία ο Πολιτιστικός Σύλλογος πρόσφερε στους επισκέπτες της γιορτής.Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν εκθέματα με  βάση το σύκο,δρώμενα που έδειχναν την παρασκευή σύκου και έκθεση παλαιάς φωτογραφίας.

Οι ομιλίες που ακολούθησαν, εστιάστηκαν στη σημασία της παραγωγής και εμπορίας του σύκου.
Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου και εμπνευστής της εκδήλωσης Ευάγγελος Σάλτας αναφέρθηκε στην ιστορία της παραγωγής σύκου του κάμπου Ιππείου τον 20 αιώνα, ενώ τόνισε ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές σήμερα για την επαναδραστηριοποίηση της εμπορίας του σύκου.
Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός που αναφέρθηκε στη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Επίσης στην εκδήλωση μίλησε και ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της τοπικής οικονομίας καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου,η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Κουρασαντζή,καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου Στέλιος Ζουριδάκης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την ευκαιρία αυτή ευχαριστεί τους κατοίκους του χωριού που βοήθησαν στην παρασκευή και διάθεση των γλυκών στους επισκέπτες, καθώς και τους Variamis Tours και Samiotis Tours για την διάθεση των λεωφορείων τους, για την μεταφορά των επισκεπτών στο χώρο της εκδήλωσης.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ανανεώνει το ραντεβού με περισσότερες εκδηλώσεις οι οποίες προωθούν την ανάδειξη της οικονομικής και πολιτισμικής δημιουργίας του τόπου μας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου